Kiezen in de oorlog

‘Kiezen in de oorlog’ is een verhaal dat speelt vanaf het begin van de Tweede Wereldoorlog tot na de bevrijding. Het is niet alleen spannend, maar draagt ook bij aan kennis over de oorlog. Op de website kiezenindeoorlog.nl kan de lezer informatie vinden over het verhaal en over de Tweede Wereldoorlog in het algemeen. Onderwerpen die in het verhaal aan bod komen, worden op de website uitgelicht. Afbeeldingen en video’s brengen de geschiedenis tot leven.

Speciaal voor lezers vanaf circa 12 tot 18 jaar heeft FLO in opdracht van Van Tricht uitgeverij de website verrijkt met quizzen. Lezers kunnen spelenderwijs hun kennis over de oorlog vergroten. Ook heeft FLO een online opdracht over het boek gemaakt.

Deze is toegankelijk vanuit een tijdlijn die de belevenissen uit het boek koppelt aan de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Beleving en geschiedenis smelten samen. Scholieren kunnen hun uitwerkingen downloaden en printen. De online opdracht kan daarna een klassikaal vervolg krijgen in de vorm van een groepsgesprek. Verhaal, quiz, opdracht en groepsgesprek versterken elkaar tot een rijke en leerkrachtige ervaring.